RoadShowlta Xidanin aukiolle

Visit Finland –iskujoukko teki jo perinteiseksi muodostuneen RoadShow-kiertueen Kiinassa. Hong Kong, Guangzhou, Shanghai, Beijing ja Chongqing. Tiukka kierros, jonka aikana suomalaiset matkailun ammattilaiset kohtasivat kohdekaupungeissa järjestetyissä tiivistahtisissa workshop-seminaareissa kiinalaisia matkailun ostajia: Hongkong 61, Guangzhou 82, Shanghai 64, Beijing 70 ja Chongqing 54 henkilöä, yhteensä siis 321 matkailualan ammattilaista.

China Roadshow welcome Paavo Virkkunen

Pitkäjänteinen lähetyssaarnaajatyö kantaa hedelmää

Seminaareissa kävi ilmi, että Suomen matkailuviennissä Kiinaan on tehty paljon ja oikeaa työtä. Kun edellisvuosina tilaisuuksiin saaduille ostajille on myyty Suomea perusteista lähtien, tänä vuonna kiinalaiset partnerit ovat kartalla ihan eri tavalla. Kysymykset ja tarjouspyynnöt ovat valmisteltuja, menevät suoraan asiaan ja kohteet sekä palvelut ovat tuttuja. Hienoa havaita että pitkäjänteinen lähetyssaarnaajatyö kantaa hedelmää.

China Road Show group picture with Santa

Osansa parantuneeseen tunnettuuteen on myös sillä että kiinalaisessa supersuositussa realitysarjassa ”We Are In Love” näkyi muutaman viime viikon aikana kolme Suomen Lapissa kuvattua episodia joissa Kiinassa suosittujen julkkisten tekemisiä näytettiin hengästyttävän vauhdikkaaseen formaattiin istutettuna.

Kun seminaareissa kyselin että onko noita jaksoja tullut nähdyksi, sain hyvin usealta myönteisiä ja innostuneita vastauksia. Vaikka tarkkoja katsojamääriä ja rahaksi muunnettua näkyvyysarvoa emme ole vielä saanutkaan, niin ilmeistä on että sunnuntai-iltojen prime time -aikaan esitetyt ja kunakin iltana Kiinan katsotuimpiin kuuluviksi ohjelmiksi rankatut jaksot ovat tehneet tehtävänsä suomalaisen matkailun ja maakuvan edistämiseksi. Shanghain edustajamme David Wu ja markkinointitiimimme tekivät yhdessä Lapin matkailutoimijoiden kanssa hurjan määrän työtä tämän onnistumiseksi – kaikille mukana olleille suurkiitos!

China_Road Show workshop_Santa's Hotels

Moi Helsinki –tapahtuma ja Stopover Finland-tuotteen lehdistölanseeraus

Viime viikonlopun aikana Beijingissä järjestettiin myös toinen paljon työtä ja valmisteluja vaatinut tapahtuma – Helsingin ja Beijingin kaupunkien 10-vuotista ystävyyttä juhlistanut Moi Helsinki! – happening eri toimialojen satelliittitapahtumineen.

Torstai-iltana kick-offina oli hienosti järjestetty kutsuvierastilaisuus suurlähettilään residenssissä, jossa pidettiin myös Stopover Finland-tuotteen lehdistölanseeraus lähes 30 matkailutoimittajalle. Perjantai-iltapäivän ystävyyskaupunkijuhlan avajaistilaisuus Xidan-aukiolla – muuten, ensimmäinen laatuaan Beijingin historiassa – oli edustava kavalkadi suomalaista kulttuuria parhaimmillaan – ja, tilaisuudesta tuli pitkä pätkä CCTV:n pääuutislähetykseen, mediapeitto miljoonissa katsojissa!

China_Paavo Virkkunen 3

Sään haltijat eivät ikävä kyllä olleet lauantaina suosiollisia; ankarasta sateesta johtuen tilaisuus jouduttiin siltä päivältä peruuttamaan – mutta, sunnuntaina taivaat olivat jälleen auki ja päivän ohjelma meni läpi hienosti. Aukiolla mukana ollut Visit Finlandin osasto sai suuren yleisösuosion – katsokaapa oheisia kuvia; ilolla ja ylpeydellä niitä esittelen! Hienoa, laaja-alaista tunnettuus- ja maabrändityötä Helsinki, aidossa ja oikeassa Team Finland –hengessä, laajalla scopella!

China_jonotusta VF tilaan

Tältä pohjalta on hyvä jatkaa Suomi-promootiota Keskustan Valtakunnassa, matkailukysynnän kasvua yhdessä muiden vientitoimialojen kanssa ryydittäen!

16.05.2016 Paavo VirkkunenMatka jatkuu 8.4.2016 — “We are in love”
Matka jatkuu 7.3.2016 — Päivä on pidentynyt jo merkittävästi